Recent premiatul thriller coreean „Missing” se bucura de o mare popularitate in acest moment in Coreea, beneficiind, intre altele, de prestatia actorului veteran Moon Seong-geun. O surpriza placuta total neasteptata pentru multi, „Missing” a fost realizat cu doar 1,8 bilioane woni (circa 1,3 milioane dolari), suma care include si cheltuielile cu promovarea. Recenta drama coreeana „More Than Blue”, cu Kwon Sang-woo in rolul principal, a costat, la randu-i, sub 2 milioane de dolari. Aceste sume sunt departe de media costurilor de productie ale filmelor coreene din urma cu un an, care era undeva la 3,5 milioane dolari. Realizatorii de filme din acest acest an au invatat lectia din 2008, cand vanzarile in cadere libera reflectate de box-office au facut ca numarul filmelor de succes sa nu depaseasca 15 din 100 de filme realizate anul trecut.
Producatorii, actorii si echipele intregi mobilizate pe platourile de filmare isi sacrifica salariile pentru a taia cu pana la 30% din costurile totale de productie„, sustin reprezentantii producatorilor. In acest sens, o schimbare esentiala e faptul ca scenariile devin mai proeminente, renuntandu-se la costisitoarele efecte vizuale. In timp ce unii elogiaza industria coreeana de film deoarece schimba centrul ei de atentie dinspre blockbuster-uri costisitoare spre filme mai mult artistice, altii ridica intrebarea daca actuala orientare va fi suficient de puternica pentru a creste industria de film autohtona. In ciuda contractarii pietei de film, industria va fi nevoita sa gaseasca noi cai pentru a produce o gama larga de filme care sa acopere categorii cat mai diferite de gusturi. Performantele slabe ale filmelor coreene din ultimii ani au alarmat investitorii, care sunt ferm hotarati ca punga lor sa ramana inchisa pana cand cel putin 30% din filmele coreene vor ajunge la un echilibru sub aspectul investitiilor si al incasarilor obtinute de pe urma lor.

Articol realizat de cris999 (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
8 ⁄ 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.