Producatorul Shin Won-ho, care a scris istorie in materie de k-drame difuzate de posturile TV prin cablu odata cu franciza “Reply”, continua cu un nou hit, “Prison Playbook”. Serialul a fost bine primit de public, desi elementele comerciale nu s-au regasit precum in alte seriale TV.

“Povestea are loc intr-un spatiu limitat al unei celule de inchisoare si au fost temeri ca telespectatorii ar putea sa nu agreeze ideea din cauza prejudecatilor legate de infractori. Initial, am planificat difuzarea serialului online”, a declarat producatorul. “Personal, am crezut ca ar putea sa nu fie asa rau daca rating-urile le-ar ajunge pe cele de la ‘Reply 1997’, dar sunt foarte multumit pentru ca au fost depasite.”

Serialul care are un numar de 16 episoade, dezvaluie viata in inchisoare a unui fost jucator de baseball, care a ajuns sa fie inchis pentru atacarea unui agresor sexual a carei victima fusese sora jucatorului de baseball. Ultimul episod difuzat a avut un rating de 11,2%.

Bazandu-se pe un adevarat studiu al lui Shin Won-ho despre detinuti, celulele inghetate pline de criminali violenti se transforma in locuri pline de realism, “un microcosmos al societatii coreene” dupa cum caracterizeaza inchisoarea chiar unul din personaje. Shin Won-ho crede ca cea mai mare preocupare in directia pe care trebuia sa o ia scenariul nu era in a face infractiunea ceva fascinant si atractiv, desi tonul cald ar putea induce oamenii in eroare. “In loc sa ma concentrez asupra infractiunilor, mi-am indreptat atentia asupra tuturor celor din jurul penitenciarului, detinuti si familiile lor, gardienii si povestile lor de viata. Nu am spus povestea din perspectiva detinutilor care au avut anumite motive sa faca acele infractiuni, ci din perspectiva experientelor prin care trec, suisurile si coborasurile din viata, dar in mod extrem. Am intentionat sa arat diferite povesti de viata ale oamenilor.”

Alaturi de jocul actoricesc creat de actori cu cariere respectabile in lumea teatrului si a filmului, rasturnarile de situatii din fiecare episod au contribuit la succesul serialului. Actorul Jung Woong-in, cunoscut pentru personajele negative pe care le-a interpretat, joaca rolul domnului Paeng, gardian al inchisorii. Spre deosebire de aspectul sau si de previziunile telespectatorilor, Paeng s-a dovedit a fi o persoana simpatica si amabila. Actorul Sung Dong-il, care a jucat in seria “Reply” rolul unui tata afectuos, a surprins telespectatorii jucand un personaj negativ, cu un zambet inselator.

Intrebat despre personajele homosexuale pe care Shin Won-ho le prezinta in mod repetat in serialele sale, acesta a spus ca face parte din datoria sa de povestitor sa ilustreze povesti neconventionale. “In ‘Reply 1994’, homosexualitatea a fost folosita pentru a descrie tumultul adolescentei unui personaj, in timp ce in ‘Reply 1997’ a fost o forma de iubire. In ultima mea productie am un personaj, Yoo Han-young. Cred ca telespectatorii sunt ceva mai obisnuiti cu astfel de personaje in seriale.”

Intrebat despre un al doilea sezon, Shin Won-ho declara intr-un interviu ca “trebuie sa asteptam finalul serialului pentru a sti. E la fel ca la ‘Reply’, nu am facut continuarile pentru ca a avut succes la public, ci pentru ca am mai avut povesti de spus. Dupa terminarea serialului va trebui sa vorbim despre o eventuala continuare.” “Daca vorbim de un mesaj acesta ar fi ‘speranta’. Este povestea unor oameni dintr-un loc de la capatul lumii, intr-un fel. Unii spera sa se intoarca cu bine, altii se adancesc mai mult in tenebrele inchisorii. Ce vreau sa arat e ca poate exista speranta chiar si intr-un astfel de loc.”

“Prison Playbook” a fost difuzat pe canalul de cablu tvN din noiembrie 2017 pana acum o luna, in ianuarie 2018, filmarile la serial incheindu-se cu 2 zile inaintea difuzarii ultimului episod. Serialul a avut un rating mediu de 7,5% la nivel national, ultimul episod avand un rating de 11,2%, ceea ce ne arata ca si posturile transmise prin cablu pot concura cu succes cu cele 3 mari canale difuzate prin satelit la nivel national in Coreea de Sud, ce scriu legea in materie de seriale tv: KBS, SBS si MBC.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>