asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Pirateria de pe internet din India – combãtutã cu benzi desenate

Trimis de pe 25 May 20101 comentariu

Copiii de scoala din intreaga Indie vor avea posibilitatea de a invata curand despre pericolele pirateriei online de filme prin intermediul unei carti de benzi desenate lansata recent de coalitia anti-piraterie Bollywood-Hollywood. Mai multi oficiali din Maharashtra si reprezentanti ai politiei din Mumbai au lansat cartea intitulata “Escape from Terror Byte City”, ieri, cu prilejul inaugurarii sesiunii “Saptamana Sigurantei pe internet”, in Mumbai. In lunile care urmeaza, 10.000 de carti de benzi desenate vor fi distribuite in Mumbai copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani in scoli, mall-uri si multiplexuri. Cartea este o adaptare a unei carti de benzi desenate publicate initial de “Federatia neo-zeelandeza impotriva incalcarii drepturilor de autor”, si spune povestea a doi baieti care sunt prinsi captivi intr-un oras virtual dupa ce downloadeaza o copie neautorizata a unui film de pe un site de torrente. Cartea de benzi desenate va fi publicata in 3 limbi (indiana, marathi si engleza) cu girul Departamentului de Tehnologie a Informatiei, a Politiei din Mumbai, DSCI (Consiliul Securitatii Informatiilor din India) si NASSCOM (Asociatia Nationala de Software si a Companiilor de Servicii).

Vice-presedintele UTV Motion Pictures a declarat: “Pirateria de pe internet devine din ce in ce mai greu de stapanit in randul utilizatorilor de internet. Trebuie sa incepem sa ajungem la oameni dincolo de varsta si conditie sociala. Copiii de scoala sunt la o varsta la care pot fi usor influentati, si nu intotdeauna stiu sa faca deosebirea intre ce e legal si ce e ilegal. Cartea de benzi desenate e un pas important in educarea lor in privinta pirateriei online”.

Vice-presedintele Reliance Big Entertainment a adaugat: “E indubitabil faptul ca pirateria pe internet a ranit industria de film. Ea pericliteaza abilitatea unui film de a face bani si afecteaza nivelul investitiilor pentru filme noi. In plus, e foarte important de amintit ca profiturile de pe urma pirateriei pot fi transformate in fonduri pentru sustinerea la fel de bine a altor activitati ilegale”.

“E o initiativa excelenta din partea industriei de film de a atrage atentia asupra pericolelor furtului online”, a spus Mike Ellis, presedintele Motion Pictures Association Asia Pacific. “Benzile desenate au fost un succes cand s-au lansat in Noua Zeelanda in septembrie 2009 si suntem bucurosi sa vedem ca o adaptare a lor urmeaza a fi distribuita in India. In timp ce cu totii din industrie continuam sa conlucram cu guvernul pentru a face cunoscuta aceasta problema, trebuie de asemenea sa facem astfel incat mesajul sa ajunga si la publicul larg. Spunand “nu” filmelor piratate pe internet se poate sustine investitia in noi productii si in munca creativa in folosul tuturor”.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

1 comentariu »

  • 1valente59 a spus:

    Pirateria nu va disparea niciodata, oricat de aspre vor fi legile. In primul rand pentru ca “curiozitatea a omorat pisica”, daca n-am fi la curent cu noutatile probabil ca “viata” ar fi mult mai grea pentru multi dintre noi. Faptul ca nu trebuie sa pleci de acasa si cu un singur clic sa poti patrunde in alt univers este fantastic. Asa ca totdeauna vor fi oameni care vor dori sa “vada” si oameni care vor dori sa “dea”!

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*