Lee Chung-chi (Louis Koo) e politist si isi creste cu strictete de unul singur fiica ramasa orfana de mama in copilarie, pe Wing-chi. Relatia dintre cei doi e una foarte calda, insa lucrurile se schimba in momentul in care Wing-chi il prezinta tatalui ei un tanar oarecare, cu care are intentia sa se casatoreasca. Mai mult, urmeaza si sa aiba un copil cu acesta ! Opozitia tatalui duce la racirea relatiei din familie. Pentru a scapa de depresie, Wing-chi pleaca in Thailanda la o prietena de-a ei, insa intr-o zi dispare fara urma. Informat de disparitia fiicei sale, Lee merge in Thailanda si anunta politia. O ancheta e deschisa, inspectorul Chui (Wu Yue) ocupandu-se de caz. La randul sau, acesta urmeaza sa devina curand tata da fata, fiind casatorit cu fiica unui inalt comisar din politia locala Pattaya, deci stie prea bine ce inseamna valorile familiale. In colaborare cu Lee, acesta incepe cautarea lui Wing-chi, dand peste o periculoasa retea de traficanti…

Wilson Yip, regizorul unor filme de top ce-au scris istorie pentru cinematografia din Hong Kong precum trilogia Ip Man, Flash Point, Dragon Tiger Gate sau SPL, reia tematica de baza din filmul din 2005 SPL (soarta si intorsaturile sale neasteptate) si o plaseaza in decorul exotic al Thailandei in ceea ce in mod neoficial a devenit al treilea film al trilogiei SPL, “Paradox”. Cu Sammo Hung regizor al scenelor de actiune si cu o distributie de zile mari, in care stralucesc Louis Koo, Wu Yue (din God of War si Cold War 2), thailandezul Tony Jaa si Gordon Lam (in rolul principal negativ), “Paradox” a fost o investitie de 14,5 milioane de dolari a principalelor case de productie din China. Lansat in august in cinematografele din Hong Kong si China, filmul a fost un scontat succes de box-office, obtinand nu mai putin de 80,8 milioane dolari incasari. Multi l-au caracterizat drept cel mai bun film de actiune al anului, insa ce e drept actiunea e concentrata in a doua jumatate a productiei, prima fiind mai lenta, “de acomodare”. Filmarile au durat 3 luni, din care doua au fost in Thailanda. Criticii de film au apreciat interpretarea lui Louis Koo, pentru performanta fizica si emotionala deosebita, scenele de actiune gandite si puse in scena de Sammo Hung (ce a si obtinut o nominalizare in noiembrie la a 54-a editie a Premiilor Golden Horse), pline de creativitate si imaginile pline de culoare si dinamism. Un lucru este sigur: cu siguranta amatorii genului actiune vor fi pe deplin satisfacuti, chiar daca filmul nu e chiar atat de spectaculos precum lasa trailerul sa se inteleaga. Louis Koo are o interpretare ireprosabila in rolul unui tata dispus sa mearga pana la capat pentru a-si gasi fiica disparuta, in timp ce Wu Yue joaca rolul unui politist local din provincia thailandeza Pattaya insarcinat sa rezolve cazul disparitiei, care va conlucra neoficial cu personajul lui Koo. Tony Jaa ne ofera prea putin intr-o singura scena prelungita de demonstratie de arte martiale, in timp ce Gordon Lam, greu de recunoscut in rolul negativ, e impresionant. Un film reusit, caruia cu greu ii poti gasi vreun cusur. Exista o certitudine: filmul chinezesc de actiune creat in Hong Kong continua sa existe, cu toate ca numarul acestui gen de productii s-a micsorat simtitor in ultimii ani.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de gligac2002 (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>