Drama istorica coreeana de televiziune „Pictorul vantului” va fi difuzata in 63 de tari din intreaga lume, printre care nu se afla si Romania. Fundatia Coreeana pentru Schimburi Culturale a ajuns la un acord cu SBS pentru a exporta aclamatul serial de televiziune in 63 de tari din Asia Centrala si Africa. Un reprezentant al numitei Fundatii a afirmat ca scopul unui astfel de „export” al industriei de film pentru televiziune este introducerea de elemente specifice culturii traditionale coreene in zone ale lumii care stiu mult prea putine lucruri despre aceasta tara si obiceiurile ei stravechi. Cultura populara coreeana, a mai spus acesta, merita acest efort de popularizare.

Coreea se asteapta ca popularitatea fantastica de care se bucura acest serial in granitele ei sa se extinda si la nivel international. Mai mult decat atat, se spera ca exportul acestui serial sa produca un „boom” al exporturilor din industria de seriale de televiziune din Coreea catre alte tari. A fost ales „Pictorul Vantului” deoarece se considera a fi o realizare antrenanta si de mare finite artistica, reprezentativa pentru vechea cultura coreeana. Subiectul neobisnuit si atragator, ca si exceptionala viziune artistica vor ajuta la popularizarea frumusetii Coreei si a artei acesteia.

Deja difuzat in Coreea, serialul urmareste viata a doi respectati pictori din timpul dinastiei Joseon. Bazat pe un roman omonim, serialul insista asupra faptului ca pictorul Shin Yun-bok, unul din personajele principale, ar fi fost, de fapt, o femeie. Serialul are 20 de episoade, actorii din rolurile principale fiind toti rasplatiti cu premiile SBS pentru cele mai bune interpretari in 2008.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

1 Comments

Post your comment

Solve : *
5 + 22 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.