Episodul 1 – “Lectia de pictura in aer liber”

Suntem in primul an al domniei regelui Jeongjo (1752-1800). In targ, se pariaza pe indemanarea in manuirea pensulei, intre Jang Hyo Won -“obsedatul de  victorie” reprezentand echipa albastra, si “ciudatul” Shin Yun Bok, ucenic la Biroul Regal de Arte, pentru echipa rosie.Indemanrea consta in potrivirea cantitatii de cerneala necesara unei pensule enorme, pentru a trasa dara pe o hartie cat mai lunga. Cel care ramane fara cerneala, pierde. Premiul este o pretioasa pensula din Qing. Jang Hyo Won -“obsedatul de victorie”-  ramane fara cerneala si efeminatul  Shin Yun Bok de la Biroul Regal de Arte, intra in posesia uneltei tocmai la timp pentru a se bucura de ea in timpul lectiei in aer liber pe care, traditia scolii de ucenici, o permite o singura data pe an.

Lectia in aer liber este nu numai un privilegiu acordat ucenicilor – de a crea in mod liber, neingraditi si nesupravegheati, ceea ce imagianatia, talentul si tehnica dobandita le permit, ci si un excelent  moment pentru profesor de a evalua indemanarea fiecaruia si de stabili o ierarhie a numirii viitorilor pictori regali. Intalnirea cu lumea reala, din afara Palatului si libertatea alegerii temei sunt avataje al ucenicului, dar uneori, cand politica interfereaza, pot duce la autocondamnare. In afara povestirii, a peisajelor, costumelor si atmosferei de epoca, aproape fiecare noua scena ne intampina cu figurile devenite dragi, din filmoteca coreeana. Ghiciti-i!

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

1 Comments

Post your comment

Solve : *
30 ⁄ 15 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.