Operation Chromite primul posterPe 15 septembrie 1950 incepea batalia de la Incheon din cadrul razboiului dintre cele doua Coree, batalie care a decis victoria de partea Coreei de Sud si a Natiunilor Unite. Operatiunea a inclus aproximativ 75 000 de soldati si 261 de nave militare, a durat pana pe 19 septembrie si a dus la recucerirea capitalei sud-coreene, Seul, doua saptamani mai tarziu. Codul intregii operatiuni a fost “Chromite”.

Fortele Natiunilor Unite care s-au alaturat celor sud-coreene au fost comandate de generalul MacArthur, creierul din spatele operatiunii, netinand cont de rezerva generalilor care erau mai precauti in privinta unui atac riscant pe un teren extrem de nefavorabil.

Pe 25 iunie 2016 se doreste ca un nou film ce are la baza acest subiect, in care vor juca Liam Neeson, Lee Beom Soo, Lee Jung-jae, Jeong Joon Ho si Jin Se Yeon, sa isi aiba premiera. Filmul este regizat de Lee Jae Han, care regiza in 2004 “A Moment To Remember”.

Liam Neeson il va interpreta pe generalul MacArthur, iar scenariul se va concentra asupra a opt soldati sud-coreeni ce sunt condusi de un locotenent sud-coreean al Fortelor Navale jucat de Lee Jung-jae, care vor ajuta la rasturnarea rezultatului in lupta impotriva fortelor comuniste nord-coreene in timpul unei operatiuni sub acoperire, “X-ray”, ce a precedat inceperea bataliei printr-un atac surpriza asupra orasului Incheon. Operatiunea “X-ray” trebuia sa reuseasca pentru a putea incepe debarcarea fortelor navale in Incheon. Lee Jae Han a lucrat alaturi de scenaristul Lee Man Hee cu care a mai colaborat la un alt film de razboi, “71: Into the Fire”. In martie, ambasadorul SUA in Coreea de Sud a vizitat platoruile de filmare ale productiei, incurajand echipa de actori si pe regizorul Lee.

Filmul va avea premiera in iulie, si inca de anul trecut cand au demarat filmarile se asteapta sa fie un blockbuster cu incasari record.

(Sursa: Hancinema)

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
30 − 15 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.