Filmul regizat de Jingle Ma, „Mulan”, a fost promovat peste masura in China. Acest lucru nu este o noutate pentru Jingle Ma, care a avut in spatele sau o echipa formidabila la precedentul sau film, „Butterfly Lovers”, ce a investit mult in partea de promovare, filmul neavand succesul scontat. De aceasta data, „Mulan” a fost promovat intens inaintea premierei sale din China de acum o luna de zile din mai multe motive. In primul rand datorita coloanei sonore, Stefanie Sun fiind pe culmile popularitatii in lumea muzicala chineza. Apoi deoarece vorbim de Mulan, una din cele mai cunoscute eroine ale culturii chineze. Nu in ultimul rand, promovarea pompoasa s-a facut si deoarece in rolul principal a fost distribuita Vicky Zhao Wei, cea mai indragita si cunoscuta celebritate chineza a momentului, nu doar in China. Iar vanzarile au reflectat toate aceste atu-uri. In primele 6 zile de la premiera, filmul a strans peste 50 milioane de yuani (aproximativ 7 milioane de dolari). Nu au fost cele mai mari incasari la un film difuzat in China (record detinut de Red Cliff) in prima sa saptamana, insa pare un succes consistent al cuplului Chen Kun-Vicky Zhao Wei. Mai degraba asistam la un succes cu repetitie, deoarece acelasi cuplu de actori a obtinut o mare reusita in urma cu un an si jumatate cu Painted Skin.

Se pare ca portile succesului sunt larg deschise pentru „Mulan”, dupa „Red Cliff” acesta fiind o noua productie care cu siguranta va rula in cinematografele din Statele Unite si din intreaga lume, deja mai multe companii de distributie la nivel international achizitionand drepturile pentru acest film. Ce-ar fi ca acest articol sa se incheie cu o ironie fina ? „Multumim, Disney !”. Cam acestea ar fi cele 2 cuvinte magice care de la premiera in China au girat succesul acestei productii in intreaga lume. De aceasta data Hollywood-ul se vede redus la ipostaza de simpla locomotiva pentru cinematografia chineza. Poate ca cineva de la Hollywood va realiza ca desi traim intr-o lume globalizata, nu poti asimila cultura unui popor intr-un film comercial de animatie care nu transmite nimic din spiritul si traditiile respectivei culture, si ca poate e mai bine sa privesti in propriul creuzet cultural si sa nu importi ceva doar de dragul unui remake sau al unor castiguri financiare pe care le poti obtine sau nu. Cum ar fi ca chinezii sa faca un film epic despre… Pocahontas ?

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
18 × 9 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.