asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

“Mother” va reprezenta Coreea la Oscarurile din 2010 !

Trimis de pe 30 Aug 2009Fara comentarii

mother-2009-la-oscarConsiliul Coreean de Film (KOFIC) a selectat filmul “Mother” al regizorului Bong Joong-ho ca reprezentant al Coreei la editia de anul viitor a Oscarurilor, la categoria “Cel mai bun film strain”. Cu toate ca nu a fost un veritabil blockbuster precum filmul anterior al lui Bong, “The Host” (2006), care a reusit sa obtina 13 milioane de dolari incasari, “Mother” a strans 3 milioane de dolari la box-office si elogii din partea criticilor la festivalul de la Cannes din acest an. In comparatie cu devastatorul si sangerosul thriller cu vampire “Thirst”, cu documentarul mult-laudat al amicitiei dintre fermier si animalul sau de tractiune “Old Partner” sau cu violenta filmului independent “Breathless”, “Mother” a trecut suficient de bine linia dintre familiarul coreean si universal pentru a putea fi prezentat in fata unei audiente internationale cu succes.

Considerat mai mult un thriller, filmul analizeaza adancile implicatii si ramificatii sociale cand o mama, care isi iubeste fiul prea mult, este in stare sa faca orice pentru acesta. Cand fiul (interpretat de Won Bi) unei mame (interpretate de actrita-veteran Kim Hye-ja) e acuzat de crima, aceasta e dispusa sa mearga pana in panzele albe pentru a-i demonstra nevinovatia.

Pana in prezent, nici un film coreean nu a castigat premiul Oscar. Anul trecut, filmul “Crossing” al lui Kim Tae-gyoon, despre un nord-coreean care incearca o periculoasa trecere ilegala a frontierei in China pentru a-si salva familia a reprezentat Coreea in aceasta competitie. Pana la Oscarurile din 2010, filmul “Mother” va fi prezentat din nou la festivalul de film de la Toronto, in septembrie. Cea de-a 82-a editie a ceremoniei Oscarurilor va avea loc pe 7 martie 2010.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*