„Film Technology Zone” si „Animation Zone” sunt proiectate astfel incat tinerii studenti si pasionati de filme sa inteleaga mai bine tehnologia implicata in productia unui film. Aici se arata modul in care un film este filmat si proiectat cu 24 de cadre pe secunda, fiind transformat astfel incat sa fie perceput ca imagini in miscare, pentru ochiul uman. Filmul de 35mm este proiectat pe un ecran cu ajutorul unui proiector. Se arata, celor interesati, modul in care filmele sunt restaurate, dar si procesul de productie al unui film celebru, deja: „Secret Sunshine” al lui Lee Chang-dong. Exista si o incapere unde se face o demonstratie a modului in care se realizeaza o animatie, iar in cadrul unui program special, vizitatorii isi pot crea propriul lor film de animatie.

Dar cea mai populara sectiune din intreg muzeul este cea dedicata filmului mut. Nu este de mirare acest lucru din moment ce organizatorii s-au gandit sa ridice o copie fidela a Templului Wongak, unul din cele mai importante cinematografe din Coreea din anii ’30. Cinematograful permite vizitatorilor sa vizioneze productii din perioada filmului mut si le ofere posibilitatea de a lua parte la o experienta intr-un cinematograf-multiplu. Proiectiile de filme mute contin pe fundal glasul original al naratorilor acelor timpuri, materialele fiind restaurate. Aceste imagini in miscare si materiale ofera tinerilor studenti la Teatru si Film unele informatii despre aspectele vizuale si auditive ale lumii filmului coreean de la inceputurile sale, scopul lor nefiind decat introducerea in atmosfera inaintea vizionarii propriu-zise a unui film. Iar acest program educational al muzeului este ideal pentru o veritabila insusire a unor date la care nu multa lume poate ajunge usor.

Templul Wongak - asa aratau primele cinematografe coreene
Templul Wongak - asa aratau primele cinematografe coreene

Organizatorii s-au gandit si la vizitatorii de varsta mica, care ar fi venit cu bunicii sau parintii in vizita la muzeu. Exista o sala intitulata „Sa facem jucarii optice”, in care copiilor li se permite sa construiasca jucarii optice, ce erau la moda la sfarsitul secolului 19, ca un exercitiu din stadiul pre-filmului, ce permite copiilor sa invete despre tehnologia realizarii unui film. Pe viitor se intentioneaza deschiderea unor sali in care tehnologia de ultima ora permite improvizarea si nararea inter-titlurilor ce insotesc scenele dintr-un film mut; nu a fost ocolita nici ideea unei sali in care sa se faca o proiectie a unui film coreean, urmata de discutii in cadrul grupului de spectatori, pe marginea filmului. Nu in ultimul rand, copiilor li se va da posibilitatea de a-si crea propriile materiale video, prin astfel de programe educationale destinate tinerilor incercandu-se o educare a acestora in spiritul respectarii si aprecierii valorilor cinematografiei nationale.

Pana la sfarsitul acestui an, accesul in Muzeul Filmului Coreean este gratuit.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>