Toyota Korea a ales-o pe actrita Kim Tae-Hee (protagonista din IRIS) modelul principal pentru cea mai noua masina lansata pe piata de cunoscuta companie, care va fi lansata in ianuarie in Coreea. In acelasi timp, actorul Lee Min-ho (City Hunter) deja reprezinta imaginea aceleiasi companii, insa pe piata din Statele Unite, targetul lui fiind asiaticii stabiliti sau nascuti pe continentul nord-american. Amandoi actorii sunt vedete celebre in tara lor, ce au milioane de fani peste hotare. Popularitatea li se trage de la rolurile din seriale de succes precum IRIS sau Boys Over Flowers, in mod particular fiind cunoscuti ca staruri Hallyu apreciati in intreaga Asie.
Toyota tinteste sa cucereasca cu noul model nu doar piata coreeana ci si pe cea americana, distribuind in reclamele sale si in campania de imagine populare vedete coreene. Asa-numita miscare Hallyu pare a se fi extins si in industria auto, iar Toyota nu cauta doar figuri coreene cunoscute pentru a-si promova masinile, ci si sa-i lase pe coreeni sa se ocupe cu vanzarile si strategia de marketing si design pentru operatiunile sale in Statele Unite. Lee Min-ho e primul coreean si totodata singurul model asiatic ce reprezinta imaginea acestei companii peste Ocean, primind aprecieri pozitive din partea asiaticilor-americani. In primul episod din reclama in 4 parti, intitulata “The One and Only”, Lee, care tocmai s-a trezit din coma, porneste sistemul de navigatie din noua Toyota Camry si zambeste, exclamand: “Imi amintesc !”. Aceasta reclama a fost vazuta de peste 1 milion de persoane pe Facebook si a strans peste 350.000 de comentarii !

Omul care a avut ideea distribuirii lui Lee Min-ho in aceste reclame a fost David Chung, un coreean nascut in Seul dar mai apoi stabilit in State, devenit seful departamentului strategiei publicitare a Toyota din SUA. Acesta a considerat ca actorii Hallyu au multi fani pe Facebook si in celelalte retele de socializare, lucru care va afecta direct consumatorii din intreaga lume. “Deoarece Lee e o vedeta la nivel international care are mai mult de 4 milioane de fani pe Facebook si pentru ca are o imagine “incitanta”, am considerat ca s-ar potrivi perfect noului Camry”, a spus Chung. “Clientii asiatici pot fi prea calculati, facand dificil pentru Lee Min-ho sa gaseasca o cale de a le atinge sufletele”, a mai adaugat acesta. Un lucru este cert: Lee Min-ho este pe val, iar distribuirea in reclame pentru companii importante nu poate decat sa-i rotunjeasca veniturile si sa-i creasca cota. In urma cu 2 ani, in timpul filmarilpr de la IRIS, KIA a platit o suma importanta de bani megastarului Lee Byung-hoon sa apara intr-o reclama de 8 minute inspirata din IRIS.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

1 Comments

  1. Ma bucur pentru el. E un actor care promite. L-am vazut in principalele sale filme si am constatat progresele sale de la film la film. Cel mai recent este City Hunter. Cine nu l-a vazut inca sa faca bine sa-l vada. Merita.

Post your comment

Solve : *
30 ⁄ 15 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.