asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Kim Ki-duk în centrul unui scandal de proporţii

Trimis de pe 2 Sep 2017Fara comentarii

Kim Ki-duk in mijlocul unui scandalO comisie speciala care a fost infiintata pentru a se ocupa de cazul celebrului regizor coreean Kim Ki-duk, care a fost acuzat ca a folosit violenta impotriva unei actrite, a cerut industriei de film sa puna capat tuturor formelor de violenta impotriva actritelor, scuza invocata pentru violenta fiind practica de rutina in timpul filmarilor.

Comisia, care este organizata de 136 de organizatii ale drepturilor femeilor, a tinut o conferinta de presa, argumentand ca folosirea violentei pentru a trezi empatia unui actor in timpul filmarilor nu poate fi justificata ca o metoda eficienta sau etica.

“Cazul regizorului Kim Ki-duk se bazeaza pe abuzul de putere pe care acesta o are fiind regizor si avand un statut superior, precum si un control absolut pe platoul de filmare”, a spus un membru din comisie. “Regizorul s-a folosit de faptul ca este de mai mult timp in industrie decat actrita (sunbaenim), aceasta practica fiind necesara a fi eradicata deoarece incalca drepturile omului si demnitatea.”

Comisia a cerut procuraturii sa investigheze cazul in mod corect, intr-o perioada in care presa se arunca sa scrie articole speculative in care incearca sa afle identitatea actritei si motivul pentru care aceasta a dezvaluit cazul dupa patru ani. Cei din comisie au specificat ca acesti ziaristi nu fac decat sa blocheze esenta cazului, impiedicand dezbaterile pentru a se rezolva incalcarea drepturilor actorilor pe platorul de filmare. De asemenea, comisia a decis sa primeasca rapoarte legate de abuzuri sexuale si incalcari ale drepturilor omului, pana pe data de 7 septembrie.

Regizorul a fost acuzat de lovirea unei actrite si de fortarea ei de a filma scene de sex pentru filmul “Moebius”, din 2013. Actrita, in varsta de 41 de ani, a carei identitate este tinuta secreta, a specificat ca regizorul a palmuit-o de fata cu echipa de filmare si ca a fortat-o sa joace intr-o scena de sex care nu era in scenariu si a renuntat sa mai filmeze din cauza acestor rele tratamente.

In declaratia scrisa pentru politie, actrita a specificat ca a durat pana a raportat cazul pentru ca se teme de razbunarea regizorului, care se bucura de o influenta masiva in industria de film.

Uniunea Federala a Muncitorilor din Industria de Film a declarat ca mai multe persoane din echipa de productie au facut declaratii impotriva lui Kim Ki-duk si ca au fost martore la gesturile regizorului.

Kim Ki-duk a respins acuzatiile referitoare la scenele de sex, dar reprezentantii sai au admis ca acesta a lovit actrita, spunand ca “regizorul a incercat sa o invete pe actrita cum sa joace intr-o scena cu violenta fizica”.

Kim Ki-duk este cunoscut pentru filmele independente care i-au adus nenumarate premii internationale, printre care Leul de Aur in 2012 cu filmul “Pieta” si Leul de Argint pentru regie cu “3-Iron”, in 2004.

 

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*