asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Ip Man 2 ajunge la încasãri filmul Ip Man (2008) în doar 2 sãptãmâni !

Trimis de pe 7 May 2010Fara comentarii

Pe seama succesului surprinzator al filmului “Ip Man” (2008) a venit si inevitabilul sequel. Cascadorul devenit actor principal si vedeta peste noapte, Donnie Yen, revine in rolul titular drept marele maestru al Wing Chun-ului, continuand povestea din prima parte. Dupa ce a reusit sa apere cu succes demnitatea chineza in timpul razboiului sino-japonez, Ip Man se muta in Hong Kong cu familia sa doar pentru a da din nou peste saracie, intoleranta si tensiuni intre diferitele scoli de arte martiale. Stoicul si gentilul maestru se ridica deasupra tuturor si isi instruieste un nou discipol, reusind sa castige respectul maestrului Hung de la scoala rivala. Pentru a arata modul in care chinezii erau tratati in perioada de inceput a colonialismului britanic in Hong Kong, dar si perceptia occidentalilor fata de artele martiale chinezesti, un respingator campion englez de box este aruncat in lupta, lucru care duce la o inevitabila confuntare intre Est si Vest.

Indemanarea atat a lui Donnie Yen cat si a lui Sammo Hung (care e si omul din spatele scenelor de lupta din ambele filme) este impresionanta, rapiditatea, dexteritatea, puterea si precizia cucerind fanii artelor martiale. Regia simpla a lui Wilson Yip nu face decat sa accentueze coregrafia de exceptie, intr-o lume a filmului dominata de efecte speciale, lasand ca scenele de lupta sa vorbeasca de la sine.

Filmul a fost un succes de box-office in tarile vorbitoare de limba chineza. De la data premierei (21 aprilie in China continentala, 29 aprilie in Hong Kong, si Singapore) pana in prezent (7 mai), filmul, cu un buget de aproape 13 milioane dolari, a avut incasari de peste 20 milioane dolari ! Pe 13 aprilie urmeaza sa aiba premiera in Thailanda, si alte tari asiatice isi asteapta randul. Aparitia lui pe dvd va permite achizitionarea lui pretutindeni in lume, astfel ca se asteapta depasirea cu mult a incasarilor filmului din 2008. In 2008, Ip Man era produs cu “doar” 11,7 milioane dolari si avea incasari de peste 21 milioane dolari.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*