asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Încă un scandal al unor fotografii publicate ilegal – rezolvat de poliţia din Hong Kong

Trimis de pe 10 May 2009Fara comentarii

Fostul sef editor al unei reviste cunoscute din Hong Kong a fost condamnat la 5 luni de inchisoare pentru publicarea, in urma cu 7 ani, a unei fotografii topless a unei actrite rapite. Poza Carinei Lau a aparut pe coperta revistei “East Week” pe 30 octombrie 2002, dupa ce a fost rapita in 1990. In cele din urma a fost eliberata nevatamata, dar motivul rapirii sale nu a fost niciodata dezvaluit. Speculatiile presei sustin ca rapirea ar fi fost pusa la cale de mafia locala, care ar fi fost suparata pe ea. Dupa ce a pledat vinovat in decembrie 2008, acuzatul Mong Hon-Ming, in varsta de 52 de ani, a primit 6 luni cu suspendare. Insa Curtea de Apel din Hong Kong a considerat ca judecatorul a judecat gresit si ca sentinta a fost mult prea blanda.

Cand “East Week” a publicat fotografiile, ochii si sanii actritei au fost mascati prin procedee de trucaj. Carina Lau a recunoscut, insa, ca ea era persoana din imagine, considerand gestul o ofensa la adresa sa. Jackie Chan a jurat sa organizeze un boicot al revistei “East Week”, si alti actori din Hong Kong si oameni din lumea spectacolului au condamnat revista. O luna mai tarziu de la aceste presiuni, un protest la care au participat mai mult de 500 de celebritati din Hong Kong, a dus la solicitarea unui mai mare respect la adresa vietii private nu numai a vedetelor, ci a fiecarui cetatean de rand. In fata presiunilor, revista si-a suspendat activitatea timp de 3 zile de la publicarea respectivelor poze si si-a cerut scuze in principalele ziare din insula. Mong Hon-Ming si-a dat demisia, iar pozele au fost declarate obscene de autoritatile din Hong Kong.

In martie 2003, politia din Hong Kong a arestat 11 oficiali din conducerea revistei “East Week”, inclusiv pe Mong, demarand o ancheta. Dupa 6 ani, a sosit si sentinta.

 

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*