S-au facut nominalizarile la cea de-a 45-a editie a festivalului de film „Golden Horse”, festivalul national de film din Taiwan. Ultimele evolutii pe piata filmului din aceasta zona a lumii au sporit prestigiul festivalului, devenit unul din cele mai importante tinute in Orientul indepartat. Pana in anii ’90 nu erau acceptate in competitie decat productiile realizate in Taiwan, insa incet incet festivalul si-a schimbat viziunea, fiind acceptate si productii realizate in China sau Hong Kong. Nu este un festival international in senusl propriu al cuvantului, in prezent aria de selectie limitandu-se doar la filmele chinezesti realizate in intreaga lume. Sunt acceptate sa candideze nu doar productii de lung metraj, ci si scurt metraje, animatii si filme documentare. Anul trecut, marele premiu a revenit filmului „Lust, Caution” al renumitului cineast Ang Lee.

La 30 octombrie au fost anuntate nominalizarile la premii, acestea urmand a fi acordate intr-o seara de gala la 6 decembrie 2008. Exista 21 de categorii, si 3 nominalizari pentru premii onorifice. Principalele categorii ar arata astfel:

Cel mai bun film al anului 2008:

Cape No.7

Orzboyz

Assembly

Ocean Flame

The Warlords

Cel mai bun regizor:

Wei Te-Sheng (Cape No.7)

Pang Ho-Cheung (Trivial Matters)

Peter Ho-Sun Chang (The Warlords)

Sylvia Chang (Run Papa Run)

Cel mai bun actor intr-un rol principal:

Zhang Han-yu – Assembly

Jet Li – The Warlords

Louis Koo – Run Papa Run

Liao Fan – Ocean Flame

Cel mai bun scenariu:

Yang Ya-Che (Orzboyz)

Tsai Rsung-Han, Tom Shu-Yu Lin (Winds of September)

Xu Lan, Chun Tin Nam, Aubrey Nam (The Warlords)

Ivy Ho (Claustrophobia)

Cele mai bune efecte speciale:

Assembly

The Warlords

Red Cliff

CJ7

0 Comments

Post your comment

Solve : *
27 + 6 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.