asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » DIVERSE

God of War (Soldier of God) (2013) – povestea sclavului ce a ajuns sã conducã un regat muribund

Trimis de pe 12 Sep 2014Fara comentarii

God Of War posterO cunoscuta productia americana isi promova filmul cu urmatoarea sintagma: „Generalul care a devenit sclav; sclavul care a devenit un gladiator; gladiatorul care a sfidat un imperiu”. Daca ar fi sa aplicam aceasta celebra sintagma din „Gladiatorul” la serialul istoric coreean „God of War” (Soldier of God, Zeul razboiului), am putea spune ca serialul prezinta povestea sclavului ca a ajuns sa conduca un regat, Kim Jun. Chiar daca Goryeo se afla aproape de apusul sau, intr-o situatie dificila, domnia de 60 de ani a lui Kim Jun cu puteri depline, in numele regelui, a ramas una din cele mai memorabile din istoria Goryeo si, mai apoi, a Coreei de astazi. Pe durata celor 56 de episoade avem parte de multe evenimente neprevazute, rasturnari de situatii, dramatism si romantism deopotriva, totul datorita imaginatiei stralucitului scenarist Lee Hwan-kyung, ce a pornit povestea sa de la fapte reale, transformand viata eroului Kim Jun intr-o veritabila saga. Cunoscut pentru scenariile excelente a inca 2 seriale istorice lungi, The Age of Heroes si Yeon Gaesomun, Lee Hwan-kyung a fost premiat anul trecut la Daejong Film Awards cu premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru filmul „Miracle in Cell No 7”. In schimb, pentru cei doi regizori ai serialului, Kim Jin-min (Au Revoir Ufo, Time Between Dog and Wolf) si Kim Heung-dong, e prima experienta la timona unui serial istoric (Kim Heung-dong a mai regizat o miniserie de 7 episoade, Chosun Police, dar experienta acumulata in acel serial de debut ca regizor nu se compara cu cea a regizarii unui serial cu o puternica incarcatura istorica precum „God of War” de 56 de episoade). In rolurile principale si secundare au fost distribuiti o multime de actori cunoscuti, in general trecuti de 30 de ani, impresionand prin prestatie Kim Ju-hyeok (The Servant) (personajul principal), apoi cunoscuta Kim Gyu-ri (Sly and Single Again) si, desigur, Park Sang-min, antipaticul Ji Se-gwang din Incarnation of Money. Cu o distributie solida si cu un scenariu bine scris, „God of War” a avut constant ratinguri intre 9 si 13%, ceea ce pentru un serial istoric inseamna un rating normal.

God of War secventa 1Actiunea serialuli istoric „Zeul razboiului” se desfasoara in Coreea, in perioada Goryeo (918-1392), actiunea incepand in anul 1217, spre apusul acestei perioade a istoriei coreene, care a constiuit o punte de plecare pentru atatea seriale, urmarite cu emotie de asiacinefili, perioada din care am indragit nenumarati eroi, regi, regine, concubine, personaje minunate… Zguduit de luptele politice interne intre factiunea de vest si cel de sud, sustinute fiecare de diferiti membri ai Familiei Regale, avand pe tron un rege slab manipulat de nobilii din guvern, macinat de razboaiele cu Khitanii, Goryeo isi traieste fara glorie acesti ani de istorie. Este perioada istorica in care triburile mongole incep sa se uneasca si sa puna bazele Imperiului Mongol, sub crudul si temutul Ginghis Han. Acel ”Napoleon al stepelor” cum a fost supranumit, este una din marile figuri ale istoriei mondiale, creatorul unui imens imperiu nomad care se intindea din Coreea pana in Ucraina de astazi. Operatiunile militare ale mongolilor sunt uluitorare. Aceiasi cuceritori care, in 1242, il fortau pe regele Ungariei sa fuga pe mare, patruzeci de ani mai tarziu supuneau insula Java in Indonezia. Europa de Est si Asia, ajungand sa faca parte din acelasi conglomerat politic timp de un secol si jumatate. Lumea intreaga era ingrozita de rapiditatea si brutalitatea cuceririlor mongole care erau intotdeauna insotite de genocide pe scara larga. Invazia sangeroasa a mongolilor a durat un secol si jumatate si a ucis 22% din oamenii de pe Terra.

God of War secventa 2Asezat intre Imperiul Jin si triburile mongole, Goryeo va fi supus invaziilor si presiunii vecinilor sai. In aceasta situatie singura solutie cu adevarat viabila a fost forta militara. Timp de 60 de ani, regatul Goryeo a fost condus de clanul Choe si forta militara Do Bang. Conducand cu o mana de fier Choe Chungheon – primul ministru incearca sa gaseasca solutii pentru a pastra suveranitatea regatului. Interesele materiale, setea de putere si ambitiile personale ale nobililor sunt insa diferite de interesul binelui poporului sau mandriei regatului Goryeo. In aceste vremuri grele si zbuciumate, se naste un erou al regatului, o figura istorica reala::Kim Jun, un fost sclav, crescut si educat intr-un templu, ce devine cel mai puternic om din tara. Sunt rare in istorie momentele in care un sclav ajunge la rangul de mare conducator. Avand la baza educatiei principiile sanatoase ale budhismului, corectitudinea, onoarea dar mai ales dragostea pentru regatul sau, Kim Jun isi va dedica toata viata pentru a duce mai departe visul regelui sau… apararea Familiei Regale si suveranitatea Goryeo. Calauzit de credinta inoculata de mic in mintea si constiinta sa de catre mentorul sau, aceea ca daca iti doresti un lucru cu toata puterea ta – acest lucru sa va inplini, Kim Jun indura si depaseste toate obstacolele si greutatile vietii ajungand sa-si depaseasca conditia sociala si statutul, din sclav devenind insusi Primul Ministru al Goryeo.

God of War secventa 3Serialul ne prezinta nu doar evolutia lui Kim Jun dar si ultima parte a istoriei familie Choe, care timp de 60 de ani a condus regatul Goryeo. Ultimul descendent al clanului, un om generos si inteligent, Choe U, (Choe Woo) a condus mai multe campanii impotriva invaziilor mongole si a initiat tripitaka coreeana – scrieri budhiste sapate in 81.000 blocuri de piatra, la care invatatii vremii au lucrat peste77 de ani. Chiar daca actiunea este dominata de lupte, razboaie, intreceri de lupta, intrigi si lupte politice, nu lipsesc din serial povestile de dragoste. Kim Jun nu este doar un razboinic, strateg si conducator desavarsit, el este si un barbat care iubeste toata viata o singura femeie, Wola, prietena sa din copilarie si “muza” sa in toate actiunile pe care le intreprinde atunci cand viata lor se schimba dramatic. Dar tipicul iubirilor coreene in care doua femei iubesc acelas barbat sau God of War secventa 4doi barbati iubesc aceeiasi femeie il regasim si in acest serial. Vom avea parte si de povesti de iubire pasionala si desigur de gelozie dusa pana la tradarea familiei si sacrificiu suprem, Songi, fiica Generalului Choe U, indragostidu-se de Kim Jun impotriva tuturor rationamentelor umane sau a legilor vremii. Si, pentru ca toti barbatii ambitiosi urmaresc sa aiba puterea si dragostea femeii pe care o iubesc, luptele din arena sau de pe campul de lupta sunt cu atat mai motivate cu cat tinta lor este protectia sau salvarea femeii iubite. Nici o ascensiune nu este apreciata pozitiv de toata lumea, faptele eroice si victoriile rasunatoare atrag intodeauna invidia, frustrarea si de aici tradarea, iar Kim Jun va avea parte de toate acestea. Cum vor fi rasplatite efoturile si dedicarea sa in folosul regatului si a regelui vom afla cu siguranta urmarind evolutia evenimentelor, inspirate de fapte reale.

Un serial plin de actiune, dramatism, povestea iubitilor ajunsi sclavi ai aceleasi familii, despartiti si apoi reuniti, iubirea dusa pana la obsesie, toate vor indulci desigur, tristetea prabusirii minunatului Goryeo.

Multumiri pentru ajutorul dat la acest proiect colegei noastre erikamax.

Prezentarea: poet24 – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*