mei-lanfang-secventa-3Republica Populara Chineza a selectat filmul biografic „Forever Enthralled” al cunoscutului Chen Kaige pentru a reprezenta tara la competitia anuala a premiilor Oscar, la sectiunea Cel mai bun film strain. Filmul lui Chen este o biografie a celui mai celebru interpret de opera al Chinei din toate timpurile, Mei Lanfang, interpretat de actorul Leon Lai. In film, care e o coproductie chinezo-taiwaneza, joaca de asemenea, si Zhang Ziyi. Va fi pentru a treia oara cand Chen Kaige va reprezenta China la Oscaruri, celelalte doua nominalizari fiind pentru productiile „Farewell My Concubine” si „The Promise”. Nici un film din China continentala nu a castigat vreodata premiul pentru cel mai bun film strain. A existat un Ang Lee, care in 2001 a castigat Oscarul pentru filmul vorbit in mandarina „Crouching Tiger, Hidden Dragon”, insa acesta a intrat in competitie pentru Taiwan.

Chen Kaige si sotia lui, Chen Hong
Chen Kaige si sotia lui, Chen Hong

Anuntul acestei nominalizari venite din partea Administratiei de Stat pentru Radio, Film si Televiziune din China a luat prin surprindere stafful de realizatori ai acestei productii. Chen Hong, supervizoarea, una din protagonistele feminine si totodata sotia regizorului Chen Kaige, a declarat pentru Sina.com ca „e o mare onoare ca „Forever Enthralled” a fost ales sa reprezinte China la Oscaruri„. Filmul a avut premiera pe 4 decembrie 2009, si a obtinut incasari de peste 113 milioane yuani (circa 17 milioane dolari). Chen Kaige a fost laudat pentru „Forever Enthralled”, iar Zhang Ziyi a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la cea de-a 13-a editie a premiilor Huabiao, cel mai important premiu acordat bianual de guvernul chinez cineastilor si actorilor, in august.

Pentru Oscarurile de anul viitor, Hong Kong va fi reprezentat de productia „Prince of Tears”, in timp ce filmul melodramatic „No Puedo Vivir Sin Ti” al regizorului Leon Dai va reprezenta Taiwanul in competitia de peste Ocean.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
18 × 13 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.