asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Controverse la Premiile de Film Daejong 2015: “nu faci spectacol, nu primeşti premiu”

Trimis de pe 21 Oct 2015Fara comentarii

Festival de filmGala Premiilor Daejong (sau Premiile Grand Bell cum mai sunt cunoscute) este implicata intr-o disputa legata de un anunt facut recent despre schimbarea unor reguli. Pe scurt, premiile nu vor mai fi acordate castigatorilor care nu participa la ceremonie, ci vor fi acordate altor nominalizati prezenti in sala.

Anuntul a fost facut la inceputul acestei saptamani la o conferinta de presa tinuta in Seul, unde s-a mentionat ca comitetul de organizare a vrut sa inlature acceptarea premiilor de catre reprezentantii actorilor care nu sunt prezenti in sala, adica premiile sa nu mai fie acceptate de altcineva, practica criticata de amintitul comitet. Jo Geun Woo, presedintele Premiilor Daejoong, a declarat intr-un interviu acordat in urmatoarea zi ca aceasta decizie a venit dupa discutiile intre comitetul de selectare si opt organizatii care fac parte din Asociatia de Film din Coreea. Jo Geun Woo a mai adaugat ca vor face tot posibilul ca obiectivitatea sa nu fie compromisa si ca se va asigura ca nu vor exista probleme cu premierea castigatorilor.

Cand Jo Geun Woo a fost intrebat ce vor face daca la eveniment niciunul din nominalizati nu va fi prezent, acesta a replicat ca “detaliile nu au fost inca definitivate. Vom decide pana la finalul lunii si vom anunta; vom face in asa fel incat sa nu existe nicio controversa.”

Nu e greu de dedus ca reactiile negative au fost rapide si puternice dupa acest anunt, si criticile nu vin doar din partea publicului larg ci si din interiorul industriei de film. Persoane din interiorul Asociatiei de Film au afirmat cu dispret ca reprezentantii organizatiilor nu au fost prezenti la intalnirea la care s-a luat decizia finala, spunand ca acestia au fost exclusi. Surse din Asociatia Actorilor de Fillm din Coreea declara ca e greu de inteles aceasta decizie si lipsa de respect aratata actorilor.

Park Yoochujn la Daejong Awards 2014Presedintele Asociatiei de Film din Coreea, Jo Dong Gwan, a aparat decizia si a declarat ca reprezentantii nu au fost exclusi, numind un presedinte al uneia din organizatii, Jung Jin Woo, presedintele Societatii Regizorilor de Film, ca participant la intalnire, insa, Jung Jin Woo a contrazis declaratia spunand ca decizia nu s-a luat la intalnirea la care a fost el prezent. “Actorii ar putea avea conflicte legate de programul de filmari sau motive personale din a caror cauza nu ar putea participa. Sa spui ca nu vei oferi premiul daca nu sunt prezenti in sala e ceva ridicol.”

Este greu de inteles de ce s-a luat o astfel de decizie, avand in vedere ca Premiile Grand Bell fac parte din elita premiilor acordate in Coreea si de regula nu prea exista absenti. Este cel mai vechi festival, cu covoare rosii si staruri pline de stralucire si multe premii acordate, o gala plina de eleganta. Chiar in cazul in care anul trecut ar fi existat un mare actor sau actrita absenta, nu este cea mai adecvata abordare a problemei, o discutie in particular cu reprezentantii starului respectiv fiind suficienta, inlaturandu-se multe intrebari si suspiciuni in urma acestei decizii.

Premiile Grand Bell nu sunt lipsite de controverse; in 1996, premiul pentru cel mai bun film a fost acordat filmului “Henequen” care insa nu fusese la acea data distribuit in cinematografe din cauza unor probleme de editare. De asemenea, au mai fost discutii in trecut legate de corectitudinea in procesul de alegere, de triere, inclusiv zvonuri despre actorii care daca nu puteau fi prezenti la gala de ceremonie, nu erau inclusi pe lista de nominalizari si despre insistarea premierii filmelor mai celebre (in 2012 “Gwanghae, The Man Who Became King” a castigat nu mai putin de 15 premii).

Ce se va intampla cu aceste premii se va vedea la cea de-a 52-a editie a Premiilor Grand Bell ce se va tine pe 20 noiembrie.

(Sursa: dramabeans)

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*