asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Cenzura de la Bollywood face o nouă victimă

Trimis de pe 30 Apr 2009Fara comentarii

Bollywoodul nu este inca pregatit pentru a permite nuditatea barbatilor pe ecrane, comisia de cenzura facandu-si cu loialitate treaba. In recentul film (aflat in stadiul de post-productie) al lui Madhur Bhandharkar (“Chadni Bar”, “Page 3”), “Jail”, actorul Neil Nitin Mukesh apare intr-o scena importanta a filmului, nud. Actorul si-a exprimat parerea fata de aceasta scena, in momentul in care a fost intervievat de presa. “Am incercat sa fac scena cat mai realist posibila. Inainte de a participa la un proiect indraznet, unii au unele inhibitii. Mai intai a trebuit sa inteleg personajul pe care il interpretam. Filmul a fost filmat in ordine cronologica. “Jail” este un film despre un subiect la care omul obisnuit este expus. Nu am vrut sa aratam lucruri care sa para artificiale. Personajul meu este perchezitionat, si a fost important sa prezentam acest lucru cat mai realist posibil. Nu am vrut sa o fac sa para o pacaleala sau ca prin aceasta scena filmul s aintre in atentia publicului. Scena este punctul crucial al filmului. Umilirea unui condamnat cand este dezbracat este similara cu un viol, la adresa unui barbat. Madhur a filmat scena foarte frumos, astfel incat spectatorii sa nu fie scandalizati. Ca actor, nu cred ca un barbat ar trebui sa aiba inhibitii. Mult mai importanta decat rusinea filmarii unei astfel de scene este trauma personajului interpretat.”

Intrebat in legatura si cu o scena de baie in care actorul apare alaturi de alti 40 de condamnati, Mukesh a spus: “Nu vad nici o problema, daca scena este filmata corect. De ce n-ar accepta oamenii adevarul ? Acesta este adevarata arta cinematografica. Oamenii nu sunt constienti despre viata din spatele gratiilor. Daca nu as fi facut acest film, niciodata n-as fi stiut despre aceste fapte tulburatoare din viata unui condamnat. Pentru mine, filmarea unei astfel de scene nu e o problema.”

In India, pana si sarutul este privit cu suspiciune de comisia de cenzura. In urma cu 4 ani, aceasta specifica faptul ca daca o astfel de scena se producea intr-un “context relevant”, sarutul va fi permis si nu va fi cenzurat. Viitorul va aduce noi provocari pentru filmul indian, care va trebui, pana la urma, sa se elibereze de mentalitatea ce incorseteaza exprimarea unor sentimente sau comportamente umane.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*