filme-clasice-kurosawa-posterCentenarul nasterii legendarului cineast Akira Kurosawa va fi celebrat printr-un festival de film organizat in 4 mari orase din India de Shemaroo World Cinema. Este vorba de orasele Kolkata, Bangalore, Mumbai si Delhi. Festivalul va debuta pe 24 iulie in Kolkota, si se va sfarsi in septembrie, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Shemaroo. Aceeasi companie indiana de distributie va lansa cu acest prilej 4 filme de-ale lui Kurosawa pe dvd: „Rashomon”, „Ran”, „Madadayo” si „Quiet Duel”, care vor fi disponibil cu subtitrare in indiana.

Legendarul cineast Akira Kurosawa a debutat in industria filmului in 1936 ca asistent al regizorului Kajiro Yamamoto. Primul film regizat a fost „Sugata Sanshiro”, in 1943. Dup ace a abordat o gama larga de genuri, a cunoscut succesul prin filmul din 1950, „Rashomon”, despre un talhar care ataca un samurai si pe sotia acestuia. Printre capodoperele sale se inscriu „Seven Samurai” (1954), „The Magnificent Seven” (1960) si „Yojimbo” (1961), care au inspirat numerosi alti regizori europeni si americani. Organizarea acestui festival intr-o tara ca India, fidela giganticei sale industrii de film (a doua in lume, dupa Hollywood) demonstreaza, daca mai era nevoie, universalitatea lui Akira Kurosawa, unul din cei mai mari cineasti ai industriei de film din toate timpurile.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
28 − 14 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.