Hollywood Reporter relateaza faptul ca studiourile americane Warner Brothers sunt in curs de a-si asigura drepturile de autor in vederea unei adaptari dupa seria manga a artistului manga japonez Tite Kubo, „Bleach”. Regizorul Peter Segal („Get Smart”, „The Longest Yard”, „Anger Management”) s-a inscris pe lista in vederea nu a regizarii, ci a producerii acestui film. S-a inscris pe lista deoarece nu este singurul doritor in a produce o ecranizare pe marele ecran a acestei serii manga, compania care a publicat manga in Statele Unite – Viz Media – si partenerul Callahan Filmworks a lui Segal, Michael Ewing, oferindu-se deja sa produca viitorul proiect.

Manga urmareste povestea unui pusti de 15 ani pe nume Ichigo Kurosaki, care devine un „Zeu al Mortii” („Shinigami”) ce apara oamenii de spiritele malefice. Editura Shueisha a publicat manga in revista saptamanala Shonen Jump din Japonia, iar Studiourile Pierrot au adaptat manga pentru televiziune si animatie pentru marele ecran incepand cu anul 2004. Serialul de animatie a fost difuzat si in Statele Unite. Warner Brothers a obtinut, deja, dreptul de adaptare a unei alte manga de succes japoneze, „Death Note”, care a avut cam acelasi traseu – publicare in Japonia de catre editura Shueisha in aceeasi publicatie, si importarea in State prin intermediul Viz Media. Alaturi de Appian Way a lui Leonardo di Caprio, Warner Brothers are in curs si o adaptare dupa anime-ul japonez „Ninja Scroll”, dar si dupa manga sf „Akira”.

Se pare ca Hollywood-ul a devenit deja un desert in materie de scenario originale si, paradoxal, apeleaza la inepuizabila sursa de inspiratie a artistilor manga japonezi. De ce paradoxal ? Pentru ca recent s-a discutat in Japonia chiar de aceasta problema, a faptului ca filmul japonez contemporan nu se mai ridica la nivelul marilor capodopere din epoca de aur a cinematografiei nipone a marilor maestri, tocmai din cauza faptului ca sursele de inspiratie sunt in proportie de 70-80% adaptari dupa diverse manga de succes. Cu toate ca americanii se bat pentru a putea produce aceste live-action-uri, vazand in aceasta sursa de inspiratie un El Dorado in masura a le salva industria, inainte de asta ar trebui sa priveasca „cu mandrie” la ultima realizare de acest gen, „Dragonball Evolution”, care a fost un lamentabil esec sub aspectul calitatii (financiar a stat bine, avandt aproape 30 de milioane de dolari profit), in ciuda bugetului urias de care a beneficiat, si a distributiei relativ bune.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>