asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Berlin 2009 şi filmul coreean

Trimis de pe 25 Feb 2009Fara comentarii

Filmele coreene s-au vandut foarte bine cu prilejul European Film Market de la Berlin din acest an. Acestea nu au trecut neobservate nici la cea de-a 59-a editie a Fsetivalului International de Film de la Berlin. “Treeless Mountain” al lui Kim So-yong a castigat Premiul Ecumenic, in timp ce “The Day After” al lui Lee Suk-gyung a castigat premiul pentru Promovarea filmului asiatic. Ambele sunt filme independente.

“Treeles Mountain” spune povestea a doua surori care cresc la tara, cu matusa lor alcoolica, dupa ce au fost abandonate de mama lor din lipsa banilor. Filmul a avut premiera la editia a 13-a a Festivalului de Film de la Pusan de anul trecut, castigand premiul pentru Promovarea filmului asiatic. “Treeless Mountain” va fi lansat in cinematografele din Statele Unite in aprilie 2009.

Desi doar aceste 2 filme au fost premiate la Berlin, restul filmelor coreene proiectate in timpul festivalului au lasat o impresie foarte buna, rezultatul vazandu-se la European Film Market. Comedia de actiune “Chaw” regizata de Sin Jeong-won a fost vanduta distribuitorilor din 10 tari, inclusiv Germania, Thailanda si India, in timp ce filmele “Thirst” si “Mother – 2009” au fost vandute si in Romania.

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*