“O Odisee Coreeana” respune povestea “Calatoriei spre Apus” (celebra scriere populara din China ce a stat la baza unor francize de succes precum “Journey to the West” sau “Monkey King”) sub forma unei comedii tipic coreene despre o iubire nebuna plasata, desigur, in zilele noastre. Spiritul legendarei Maimute, Son O-gong (Lee Seung-gi) e tot un “baiat rau”, genul ce parcheaza masinile sport ca un star rock, ce-si incalca promisiunile si compromite intalnirile pe nevazute, adica rebelul tipic de care femeile ar trebui sa se fereasca. Odata a facut o intelegere cu o fetita ce l-a eliberat dintr-o temnita invizibila, fermecata. I-a promis acesteia ca daca ea ii va striga numele, el va aparea imediat si o va salva pe fata, dar mai apoi, cu viclenie, sterge numele lui din memoria fetei, scapand astfel de orice obligatii. Spiritul Taurului legendar, Woo-hwi (Cha Seung-won), e, in zilele noastre, proprietarul unei agentii de talente din industria k-pop-ului, fiind mereu in atentia fanilor si a presei de specialitate. Iar Jin Seon-mi (Oh Yoon-seo) e incarnarea calugarului Xuanzang, o idee originala a scenaristelor, o singuratica ce vede oameni morti si al carei sange cu miros de lotus o transforma intr-un magnet pentru monstri. Ea e fetita pe care O-gong a indus-o in eroare in trecut, dar careia acum Hwi ii cumpara un dispozitiv care sa o ajute in relatia cun obraznica Maimuta. E vorba de o bratara magica – o varianta moderna a diademei ce-i provoca dureri de cap Regelui Maimuta in “Calatorie spre Apus” – care, cum se poate presupune, poate transforma orice dusman nesuferit intr-o garda de corp, iubit sau… sclav. Serialul va pivota in jurul iubirii care se va naste intre O-gong si Seon-mi, insa cum Regele Maimuta e personificarea anarhiei, acesta va face tot ce-i va sta in putinta si in inteligenta pentru a scapa de bratara si de stapana sa, chiar daca asta ii va frange inima…

Serialul este scris dupa un scenariu al surorilor Hong, celebre in industria k-dramelor pentru nota de fantezie introdusa in povestile lor, ca vorbim de seriale precum Hong Gil-dong, Master’s Sun sau My Girlfriend is a Gumiho sau de seriale mai putin reusite dar ce au prins la anumite categorii din randul publicului, precum “You Are Beautiful” sau “Big”. De data asta, ele se inscriu in trendul ce a innebunit industria coreeana de televiziune si de film venit de peste ocean, cel al fanteziilor transplantate in zilele noastre, si care inca prind bine la public, dar distrug esenta spiritului k-dramelor, lipsindu-le de principalul lor atu, originalitatea. Iar daca ne gandim ca “Journey to the West” e o scriere de baza a literaturii chineze, ne intrebam de ce celebrele surori nu au gasit o sursa de inspiratie autohtona. Sa fi fost epuizata toata tematica “gumiho” si a vampirilor inexistenti in traditia coreeana ? Serialul a fost produs de tvN, iar primul sau episod a starnit curiozitatea multor amatori ai genului, fiind cel mai urmarit episod de serial difuzat atat pe cablu cat si prin satelit in intervalul orar al difuzarii sale in Coreea. Statisticile au spus ca in general publicul interesat de acest serial a fost cel cu varsta cuprinsa intre 20 si 49 de ani, adica cam acelasi public tintit si de producatorii de seriale de peste ocean, fiind o dovada in plus ca scenariile moderne, dupa tipic american, reusesc sa atraga in fata micului ecran si alt public decat femeile casnice si pensionarele ce au constituit temelia industriei serialelor de televiziune de dupa explozia Hallyu. Episodul 2 a starnit ceva controverse pentru ca a fost difuzat cu intrerupri in Coreea si multe pauze de reclame, iar in final nu a mai fost difuzat integral, postul tv cerandu-si scuze si motivand ca a existat o intarziere in partea de retusare grafica a episodului, ce a fost redifuzat integral a doua zi, de Craciun (vechea hiba a industriei k-dramelor cu filmari realizate pe parcursul difuzarii serialului…) Intr-un final, cele 20 de episoade ale serialului au avut ratinguri foarte bune pentru un post tv difuzat prin cablu ce nu are acoperire nationala in Coreea, cu o medie de rating de 5,4 respectiv 6,1 % (in functie de agentia ce a facut monitorizarea tuturor episoadelor).

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>