echipa-serialului-3-kingdomsTeleviziunea chineza pregateste o surpriza amatorilor de seriale traditionale chinezesti. In prezent este in filmari un remake dupa serialul pentru televiziune „Romance of the Three Kingdoms”, despre care se spune ca va fi cel mai scump serial pentru micul ecran din istoria televiziunii chineze. Proiectul, prevazut a avea 90 de episoade, a fost vandut la 4 canale tv regionale din China la pretul de 160 milioane yuani (2,2 milioane dolari) pentru difuzare in exclusivitate. La un pret de 1,8 milioane yuani (250.000 dolari) pe episod, producatorul a spus ca proiectul nu e profitabil nici macar cat un serial mediu de televiziune, datorita costurilor uriase cu costumele de epoca, armele facute la comanda si arsenalul de lupta, plus filmarile exterioare numeroase.

„Romance of the Three Kingdoms” este unul din cele 4 mari romane clasice ale literaturii chineze. Prima adaptare pe micul ecran a fost in 1993, sub forma unui serial, fiind o lovitura fulgeratoare, in acel an. Noua versiune a ecranizarii pentru micul ecran va incepe difuzarea cu ocazia Anului Nou chinezesc, in 2010.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>